Diterbitkan oleh ddkoin pada 29 Julai 2020

DDK ialah blockchain yang hebat untuk menjadi affiliate. Ia mempunyai syiling (coin) yang sangat berguna dan berfungsi yang dipanggil DDKoin. Syiling ini sudah digunakan untuk transaksi pada DDK Merchant, platform e-dagang yang dibangunkan oleh DDK Foundation. Anda boleh melawati di sini: https://ddkoin.com/merchant/register

Dengan semua manfaat ini, apa yang difikirkan adalah sama ada DDK disokong oleh lima tunjang blockcain terbuka ini. Jika anda memikirkan soalan yang sama, anda berada di tempat yang betul kerana dalam artikel ini, kami akan menjawabnya. Jadi tanpa menunggu lagi, mari ketahuinya.

Tunjang #1: Ia Terbuka

Ya, tunjang pertama bagi blockchain terbuka ialah keterbukaan. Ini bermaksud sesiapa sahaja boleh mengaksesnya dan jika kami bercakap dari pandangan teknikal, kami boleh menerangkannya seperti sesiapa sahaja boleh mengambil kod sedia ada dan garpukannya (fork). Jika anda tidak berminat dengan garpu, anda boleh mengambil teras blockchain terbuka dan mengubah suainya. Ini akan memberikan anda blockchain baharu sepenuhnya.

Keterbukaan juga merujuk kepada akses. Ini bukan dari pandangan teknikal, tetapi lebih dari pandangan umum. Jika blockchain benar-benar boleh dipanggil terbuka, maka ia boleh diakses oleh sesiapa sahaja dan semua orang atas sebarang sebab. Pembangun boleh menyumbang dengan mudah untuk membuatkannya lebih baik dan orang ramai yang ingin membuat sesuatu yang baharu juga boleh mengaksesnya dengan mudah. Akhir sekali, ia juga terbuka kepada orang ramai yang hanya ingin menyertai ekosistem yang telah dicipta. Jadi, jika anda bertanya tentang DDK blockchain, sesiapa sahaja yang menggunakannya boleh memberitahu anda bahawa ia terbuka.

Tunjang #2: Ia Tanpa Sempadan

Tunjang kedua bagi blockchain terbuka menyatakan bahawa ia mestilah tanpa sempadan. Yang bermaksud ia tidak terbatas melalui sebarang cara. Sistem tanpa sempadan bebas daripada sempadan negara dan wujud di seluruh dunia. Ia boleh diakses oleh seseorang dari mana jua dan pada bila-bila masa.

Sifat tanpa sempadan bagi blockchain terbuka ini ialah aspek utama yang membuatkannya penting sebagai asas sistem kewangan. Oleh sebab ia tanpa sempadan, blockchain terbuka tidak dihadkan oleh sebarang kerajaan atau sebarang kawalan bank pusat. Jika anda bandingkannya dengan fiat, anda akan nampak perbezaan ketara di sini. Bercakap tentang DDK Blockchain, kami secara yakin boleh mengatakannya bahawa ia tanpa sempadan dan amat kukuh.

Tunjang #3: Ia Neutral

Tunjang ketiga bagi blockchain terbuka ialah keneutralannya. Jika anda ingin menguji sama ada blockchain benar-benar neutral, anda akan nampak sama ada ia memilih mana-mana individu atau entiti berbanding yang lain. Ia juga tidak membenarkan kuasa dan kawalan untuk dipusatkan. Keneutralan penting kerana tanpanya tidak bermakna langsung memanggilnya blockchain. Jadi, adakah blockchain neutral? Sudah tentu, ya.

Tunjang #4: Ia Kalis Penapisan

Tunjang keempat bagi blockchain terbuka ialah ia kalis penapisan. Terdapat kuasa di luar sana yang mempunyai banyak sumber untuk menguatkuasakan penapisan terhadap sesuatu yang mereka tidak suka. Ia sangat kukuh jadi ia hasil mengagumkan yang dapat mengelakkan penapisan. Dalam kebanyakan negara, internet dihadkan kepada batas tertentu. Jadi jika kerajaan boleh mengawal akses internet, ia boleh mengesan blockchain kerana internet ialah cara utama untuk menggunakan blockchain. Ia agak mudah. Jadi, adakah DDK kalis penapisan? Ya.

Tunjang #5: Ia Bersifat Umum.

Tunjang terakhir mengatakan bahawa blockchain terbuka sebenar bersifat umum. Ia berasingan daripada blockchain yang terhad dan untuk kerja-kerja kerajaan, tujuan korporat, projek ketenteraan, dll. Jika blockchain dihasilkan untuk tujuan khusus, ia mungkin tidak dapat diakses oleh sesiapa pun. Ia boleh digunakan untuk perniagaan, projek kerajaan, pendidikan, penjagaan kesihatan atau pun projek kecerdasan. Blockchain yang tidak dibentangkan secara umum dan diakses oleh semua orang bukan blockchain terbuka yang sebenar. Jadi, adakah DDK blockchain bersifat umum. Ya. DDK blockchain boleh diakses oleh semua orang dan ia tidak dihadkan melalui apa jua cara. Untuk maklumat lanjut, anda boleh melawati DDK Explorer: https://ddkexplorer.ddkoin.com/dashboard

Ini ialah lima tunjang bagi blockchain terbuka dan kami telah menerangkan setiap satunya serta menyerlahkan betapa DDK selaras dengan kesemuanya. Untuk maklumat penuh tentang slaid Perspektif Tokenomik DDK oleh Dato’ Arai Ezzra, anda boleh lihat di sini:

https://drive.google.com/file/d/1dpFnmhqKbroelPKqEV-tORPHYFDO3Mct/view?usp=sharing

Jika anda mencari pelaburan yang berkualiti, kami ingin mengesyorkan DDK https://ddkoin.com/ melebihi setiap blockchain di luar sana. Malahan, DDK merupakan salah satu blockchain yang paling berguna dan berpotensi tinggi hari ini.

Kategori: Tidak dikategorikan 

Categories: DDK Blog

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *