pengguna yang lebih dekat dengan pelayan sentral.

Mengapakah sistem desentralisasi wujud dan apakah penyelesaian yang ia berikan?

Sistem desentralisasi wujud untuk memberikan penyelesaian kepada kerosakan dan kekurangan sistem sentralisasi. Ia memberikan lebih banyak ketelusan dan penglibatan kepada semua pengguna dan lebih kukuh apabila ia berkenaan keselamatan data. Dalam sistem desentralisasi, terdapat ramai stakeholder dan semua orang mengetahui perubahan yang dibuat. Kuasa diedarkan antara semua orang dan tiada satu pelayan yang mempunyai semua kuasa.

Sekiranya, satu pelayan rosak semua sumber kekal aktif dan terus beroperasi. Ini membolehkan pemilik sistem membaiki pelayan yang rosak serta sistem terus dijalankan seperti biasa. Dari segi keseluruhan masa hidup sistem, sistem desentralisasi memberikan peningkatan yang banyak berbanding sistem sentralisasi. Masa akses kepada data bagi sistem desentralisasi juga lebih pantas berbanding sistem sentralisasi kerana pemilik mempunyai kuasa untuk membuat nod dalam kawasan dengan aktiviti pengguna yang tinggi.

Dompet Sentralisasi

Dompet sentralisasi berfungsi dengan cara yang sama seperti pertukaran saham atau akaun pembrokeran tradisional. Dompet sentral dimiliki dan dikendalikan oleh sistem sentral dan ia mengekalkan bidang kuasa utama pada dompet dan traksaksi yang dilakukan melaluinya. Biasanya, dompet sentralisasi tidak mempunyai kekunci persendirian bagi dompet akaun pertukaran mereka. Ini memberi pemiliknya risiko khianat dan salah pengurusan oleh pelayan sentralisasi yang dikendalikan oleh pihak ketiga.

Dompet Desentralisasi

Dompet Desentralisasi tidak mempunyai bidang kuasa sentral padanya dan desentralisasi sepenuhnya. Ini dilakukan melalui keumpilan keupayaan teknologi blockchain. Oleh sebab ia dikuasakan oleh teknologi blockchain, ia memberi pengguna lebih keselamatan kewangan dan akses kepada data berbanding pertukaran sentralisasi tradisional.

Ini ialah tiga manfaat menyimpan dan berdagang kripto dalam dompet desentralisasi.

  1. Dompet desentralisasi tidak boleh menyimpan data pengguna secara persendirian dan menjualnya kepada orang lain. Jadi, data dan maklumat anda sentiasa selamat dan dilindungi.
  2. Dalam dompet desentralisasi, pengawal atur luaran atau pihak kerajaan boleh mengganggu atau mendapatkan data atau maklumat pengguna.
  3. Dompet desentralisasi tidak mempunyai pelayan sentral yang mengawal segala-galanya, jadi terdapat lebih banyak keselamatan kewangan di sini dan lebih banyak akses kepada data berbanding dompet sentralisasi.

Ekosistem DDK

Ekosistem DDK adalah desentralisasi sepenuhnya dan dibina atas asas yang kukuh bagi teknologi blockchain. Platform DDK adalah telus dan sangat menarik. Ia memastikan semua stakeholder mendapat perkembangan terkini dan ia memaklumkan semua perubahan. Memandangkan tiada apa yang sentralisasi, stakeholder DDK mempunyai kuasa untuk vote dan stake. Ia platform unik yang memberikan penyelesaian bermanfaat kepada orang yang terlibat dengannya. Ia juga menyediakan dompet desentralisasi yang dilindungi dan bebas risiko serta kebimbangan.

Untuk Kemas Kini Berita Sertai forum DDK: https://forums.ddkoin.com/  

Lawati Laman Web DDK: http://tiny.cc/rddi8y  

Sertai komuniti DDK

Facebook: http://tiny.cc/45ci8y  

Twitter: http://bit.ly/2FrYQIT  

LinkedIn: http://tiny.cc/08ci8y  

Quora: http://tiny.cc/t9ci8y  

Telegram: http://tiny.cc/kadi8y  

Instagram: http://tiny.cc/vbdi8y


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *