Kadangkala, ramai orang terlupa bahawa mereka terlibat dengan pengalaman revolusioner pada setiap kali mereka memiliki DDKoin atau semasa DDKoin mereka bertambah. Untuk memahami pengalaman revolusioner ini, anda perlu mendapatkan maklumat tentang Fintech, ia singkatan untuk Financial Technology dan Blockchain Technology iaitu bahagian penting baginya. Disebabkan oleh Fintech, industri kewangan telah bertukar sepenuhnya dengan sendiri. Cuba fikirkannya, setiap kali anda memindahkan sedikit wang kepada rakan anda melalui dalam talian atau membayar bil utiliti menggunakan telefon pintar anda, anda menggunakan Fintech. Semuanya di sekeliling kita dan dari tahun 2020 dan selepas itu, kegunaannya hanya akan bertambah!

Landskap Kewangan Baharu dengan Peluang yang Tidak Terkira Banyaknya

Jadi, apakah yang berlaku dalam landskap ini jika anda stakeholder DDK? Mempunyai DDKoin meletakkan anda di tengah peta. Menggabungkan perkhidmatan kewangan secara teliti dengan pembangunan teknologi terkini, Fintech telah membantu pelbagai industri berkembang.

Secara khususnya, sesuai untuk permulaan kerana ia membenarkan pendanaan awam. Anda juga boleh melabur Fintech melalui dalam talian. Terdapat kemudahan perbankan dalam talian, pembayaran dalam talian dan penyelidikan kewangan. Malahan, pertukaran wang menjadi telus dan selamat. Tetapi, ini hanya permulaan. Apabila dunia mula menggunakan teknologi blockchain dan menaik taraf kepada mata wang digital, semua isu ketelusan dan sekuriti tiada lagi.

Bagaimana Teknologi Blockchain Berfungsi

Kita tahu bahawa blockchain memberikan ketelusan dan keselamatan serta memudahkan akses kepada semua orang. Tetapi, bagaimana ia melakukannya? Mari terangkannya dalam tujuh langkah mudah.

  1. Transaksi diminta.
  2. Transaksi disiarkan kepada peer-to-peer (P2P) yang terdiri daripada ciri komputer ataupun dikenali sebagai nod.
  3. Rangkaian algoritma menggunakan algoritma yang diketahui untuk mengesahkan transaksi dan status pengguna.
  4. Transaksi yang disahkan boleh melibatkan mata wang kripto, kontrak, rekod atau maklumat lain.
  5. Transaksi tersebut digabungkan dengan transaksi lain setelah disahkan untuk membuat blok data baharu untuk lejar.
  6. Blok baharu ditambah pada blockchain sedia ada (yang kekal dan tidak boleh dipinda)
  7. Transaksi kini selesai (Diterima).

Ini ialah tujuh langkah ringkas yang menerangkan cara teknologi blockchain berfungsi. Jika anda mahu membaca lebih banyak artikel seperti itu dan mendidik diri anda sendiri selanjutnya, terus ikuti perkembangan terkini di Blog DDK.

Apakah yang Lebih Baik dengan Teknologi Blockchain DDK?

Segala-galanya lebih baik apabila anda melihat pada Teknologi Blockchain DDK. Bukan hanya anda dapat berdagang dalam persekitaran kripto yang stabil, anda juga mendapat ganjaran voting dan staking. Anda stake DDK untuk vote wakil (delegate) dan kedua-dua tindakan, staking dan voting, ada ganjaran yang memberi anda lebih banyak keuntungan.

Mata wang kripto yang boleh didapati pada DDK Blockchain disenaraikan pada pelbagai pertukaran. Anda juga boleh menukar kripto dengan mudah menggunakan Global Exchanger yang juga dihubungkan dengan Platform DDK. Untuk maklumat lanjut, anda boleh melawati: https://ddkoin.com/

Kekuatan mata wang kripto disertakan dengan penggunaannya dan DDK Foundation sudah pun mengusahakannya. Ia telah melancarkan DDK Merchant untuk menawarkan peluang beli dan jual (Berdagang) kepada mereka yang mempunyai DDKoin. Ia dengan mudah menggunakan DDK sebagai cara pembayaran dan ia membolehkan anda untuk Peer-to-Peer (P2P) menggunakan DDK Main-Net untuk Beli dan Jual produk dan perkhidmatan anda pada bila-bila masa dan di mana-mana jua!

Ciri-ciri baharu ini akan membolehkan peniaga mendapat peningkatan jualan dan ia juga membantu Stakeholder DDK menggunakan DDK mereka untuk membuat pembelian dan untuk tujuan membeli-belah. Ini ialah langkah yang hebat untuk membantu orang ramai menggunakan DDKoin untuk mereka membeli-belah dalam talian. Ia secara khususnya menjadi berguna dengan situasi pandemik COVID-19 pada masa ini. Untuk mendaftarkan perniagaan anda, sila lihat laman web kami di bawah dan tambah anda sendiri pada senarai peniaga: https://ddkoin.com/merchant/register

Faktor ini membuatkan DDK Blockchain lebih kukuh, selamat dan lebih mudah digunakan berbanding sebarang blockchain lain yang boleh didapati di luar sana.

Untuk Kemas Kini Berita Serta forum DDK: https://forums.ddkoin.com/

Lawati Laman Web DDK: http://tiny.cc/rddi8y

Sertai komuniti DDK

Facebook: http://tiny.cc/45ci8y

Twitter: http://bit.ly/2FrYQIT

LinkedIn: http://tiny.cc/08ci8y

Quora: http://tiny.cc/t9ci8y

Telegram: http://tiny.cc/kadi8y

Instagram: http://tiny.cc/vbdi8y

LAMPIRAN:


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *